Onnodige zeperd MVV in Den Bosch

© PubliciteitsVisie/Frank Kerbusch
MVV Maastricht heeft vrijdagavond zichzelf tekort gedaan.
De nummer 6 van de Jupiler League gaf in het laatste kwart van de wedstrijd tegen FC Den Bosch een 0-1 voorsprong uit handen en ging onderuit in Stadion de Vliert: 2-1.

Deksel op de neus

De Maastrichtenaren domineerden lange tijd het duel, maar verzuimden om afstand te nemen. In de slotfase kreeg de ploeg het deksel op de neus.

Bovenliggende partij

MVV was in de eerste helft van de wedstrijd de bovenliggende partij en leek al snel op voorsprong te komen. De treffer van Thomas Verheijdt, die na twee wedstrijden op de bank weer eens vanaf de aftrap mocht beginnen, werd echter afgekeurd wegens een duwfout. Den Bosch-keeper Kees Heemskerk moest in het vervolg van het eerste bedrijf een aantal keren handelend optreden, onder meer op inzetten van Patrick N'Koyi en Nick Kuipers.
© PubliciteitsVisie/Frank Kerbusch

Grote kans

De grootste MVV-kans was niet besteed aan Joeri Schroijen, die een-op-een met de doelman faalde. De thuisclub kwam beter in de wedstrijd naarmate het rustsignaal dichterbij kwam, maar MVV-goalie Bo Geens werd niet écht op de proef gesteld.

Jacht

Na de pauze ging MVV vrolijk verder met haar jacht op de openingstreffer en beperkte FC Den Bosch zich tot counters. Schoten van N'Koyi en Kelechi Nwakali werden opnieuw gepareerd door Heemskerk, die zo een ware sta-in-de-weg bleek voor de Sterrendragers. Na 63 minuten spelen bracht Nwakali daar echter verandering in. Met een hard, diagonaal schot verschalkte hij de goalie en tekende hij voor zijn tweede doelpunt van het seizoen.
Lang kon de ploeg van Elsen niet genieten van de voorsprong: twintig minuten voor tijd werd een sporadische Den Bosch-aanval afgerond door Jeremy Fernandes, die daarmee de stand gelijktrok.

Lat

De Maastrichtenaren verloren na de tegentreffer de grip op de wedstrijd en het mocht keeper Geens danken dat hij een poging van Bilate onschadelijk maakte. De Belgische keeper zou uiteindelijk toch moeten vissen: Luuk Brouwers dompelde vijf minuten voor tijd de MVV'ers in rouw met de 2-1. In de absolute slotfase leek MVV toch nog een puntje mee de bus in te nemen, maar de kopbal van Verheijdt spatte uiteen op het aluminium.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.