Verstappen start van zesde plek in slotrace Abu Dhabi

© ANP
Max Verstappen start zondagmiddag van P6 bij de Grand Prix van Abu Dhabi.
De coureur zette met zijn Red Bull een tijd van 1.37,328 neer.

Poleposition

Daarmee was hij bijna een seconde langzamer dan Mercedes-coureur Valtteri Bottas. De Fin reed met 1.36,231 de snelste ronde op het Yas Marina Circuit. Wereldkampioen Lewis Hamilton kwam in zijn laatste ronde net niet aan de tijd van Bottas. Hij werd in 1.36,555 tweede. Sebastian Vettel zette in zijn Ferrari de derde tijd neer voor Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo. Kimi Räikkönen was ook nog sneller dan Verstappen.

Balans

Verstappen gaf na afloop bij Ziggo Sport toe dat hij al het hele weekend problemen heeft met de balans van zijn Red Bull. "Dan is het proberen om zo goed mogelijk rondjes te rijden en als het niet gaat dan moet je accepteren dat het niet gaat. In de training was het ook al vechten, we krijgen de balans gewoon niet voor elkaar."

Geen hoge verwachtingen

De twintigjarige coureur verbeterde zich nog wel in zijn laatste ronde. "Maar dat kwam ook omdat de rondes ervoor helemaal niet goed waren", legde hij uit. Voor de race van zondag zei de snelheidsduivel ook niet al te hoge verwachtingen te hebben. "Als het zo gaat als vandaag, kan ik me niet verbeteren. We staan er volgens mij ook minder goed voor dan vorig jaar."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!