MVV toont veerkracht tegen FC Emmen

© PubliciteitsVisie/Frank Kerbusch
MVV heeft een 2-0 achterstand thuis tegen FC Emmen weggewerkt na rust. Het werd 2-2 door doelpunten van Patrick N'Koyi en Joeri Schroijen.
Daarmee blijft de Maastrichtse ploeg in de race voor de play-offs.

Noodgedwongen aanpassingen

Twee fouten in de verdediging leken de ploeg van trainer Ron Elsen te nekken. Hij had enkele noodgedwongen aanpassingen moeten doen vanwege de blessure van Ricardo Ippel. Op de plek van de aanjager van MVV speelde Alessandro Ciranni. De rechtsbackpositie werd ingenomen door Shermar Martina. Dat was te merken aan het spel van MVV. Een misverstand in het centrum van verdediging leidde de 0-1 in. Cas Peters profiteerde in de 3e minuut al.

Tempo te laag

In het restant van de eerste 45 minuten acteerde MVV minder dan in eerdere (thuis) wedstrijden. Passes waren onnauwkeurig en het tempo lag te laag. Toch kreeg de brigade van trainer Ron Elsen enkele goede mogelijkheden, maar Emmen-doelman Telgenkamp stond steeds op zijn post.

Aanvallende wissel

Ook na rust leidde een fout de 0-2 in. Pereira ging op avontuur in de achterste linie, gaf de bal in de voeten van Emmen-speler Huisman en dat werd prompt afgestraft. Elsen wisselde nog aanvallend, Güvenç, Pedro kwam in de ploeg voor de blunderende Pereira en later volgde Dyon Gijzen nog. Dat leverde het gewenste resultaat op: eerst scoorde Patrick N'Koyi na en mooie individuele actie de 1-2. Emmen was van slag en MVV rook zijn kans.
Drie minuten voor het einde scoorde Joeri Schroijen de gelijkmaker. En daar moet MVV, gelet op het spel van driekwart van de wedstrijd, tevreden mee zijn.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.