Dumoulin verschijnt toch aan start van Ridderronde

© ANP
Tom Dumoulin koerst toch mee in de Ridderronde in Maastricht. De renner van Team Sunweb kwam zaterdag alsnog tot overeenstemming met de organisatie in zijn thuisstad, nadat er lang werd gesteggeld over zijn vergoeding.
Dat bevestigt Raoul van Dort, voorzitter van de Ridderronde.

Thuisstad

Om de nek van Dumoulin hangt een prijskaartje van 32.000 euro. Dit geld had de wielerwedstrijd in zijn thuisstad niet. De renner zelf had aangegeven heel graag de koers te willen rijden, maar hij was niet van plan onder zijn prijs in actie te komen. Het is niet bekend hoeveel de Giro-winnaar nu krijgt overgemaakt.
De Ridderronde wordt op 2 augustus verreden.

Volle agenda

De Girozege van Tom Dumoulin zorgt ervoor dat in veel criteriums na de Tour de France minder buitenlandse sterren aan de start verschijnen. "De organisatoren kunnen hun geld maar een keer uitgeven, en dat doen ze liever aan een Nederlandse rondewinnaar", zei Martin van Steen van Cycling Service zondag bij de finish van de vijftiende etappe in de Ronde van Frankrijk. Dumoulin heeft zes 'rondjes om de kerk' in zijn agenda genoteerd. De Maastrichtenaar start in Boxmeer, Surhuisterveen, Wateringen, Steenwijk, Tiel en Maastricht.

Froome

Mocht Chris Froome opnieuw gehuldigd worden als Tourwinnaar, dan komt de Brit nergens in Nederland aan het vertrek. Als hij het geel voor de vierde keer verovert, doet hij in België mee in Aalst en Roeselare.