Duitsers zijn tandenloos Roda JC de baas in oefenduel

Mitchel Paulissen, aanvaller van Roda JC. © Orange Pictures
Roda JC is er niet in geslaagd om te winnen van SV Darmstadt 98, dat uitkomt in de 2. Bundesliga. In het Stadion am Böllenfalltor werd het ietwat geflatteerd 4-1 voor de Duitsers.
Doelpunten van Tobias Kempe (twee), aanvoerder Aytaç Sulu en Jamie Maclaren dwongen Roda JC op de knieën.

Weinig kansen
Ruim honderd Roda JC-supporters, die waren meegereisd naar Darmstadt, zagen hoe beide clubs weinig echte kansen creëerden. De ploeg uit Kerkrade wist in de eerste helft slechts twee mogelijkheden te fabriceren, maar een inzet van Mohamed El Makrini en een vrije trap van Mitchel Paulissen wisten de vijandelijke doelman niet in verlegenheid te brengen. Darmstadt bleek vele malen effectiever.

Zelfde beeld
Ook in het tweede bedrijf ontbrak het Roda JC aan offensieve stootkracht. En dat terwijl trainer Robert Molenaar relatief aanvallend was gestart, met Mario Engels, Livio Milts, Mitchel Paulissen, Mart Remans en Gyliano van Velzen in de basis. Veel andere smaken had de oefenmeester niet. Veelzeggend was een wissel in de tweede helft; spits Remans werd vervangen door centrumverdediger Niels Verburgh.

Dankzij een fraai lobje van Henk Dijkhuizen werd de Kerkraadse eer nog gered. Engels miste vlak na die treffer nog een enorme kans, maar verder dan dat kwam Roda JC niet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!