MVV in eigen huis hard onderuit tegen Jong Ajax

© PubliciteitVisie
MVV heeft in de eigen Geusselt kansloos met 4-0 verloren van Jong Ajax. Op eenvoudige wijze werd de Maastrichtse ploeg afgestraft door de Amsterdamse jonkies.
De voortekenen waren niet slecht voor de Maastrichtse ploeg. Samy Mmaee en Shermar Martina maakten na blessures hun rentree in de verdediging, middenvelder Pieter Nys speelde na zijn schorsing weer. Voor het eerst sinds weken zaten er naast de twee reserve-doelmannen weer eens zes veldspelers op de bank. En bij Jong Ajax ontbrak topscorer Cassierra, de Colombiaan scoorde 9 keer.

Spelpatronen

Maar op het veld was daar, zeker voor rust, weinig van terug te zien. MVV kon geen vaste spelpatronen op de mat leggen. Jong Ajax combineerde rustig en speelde verzorgd voetbal. Dat resulteerde na ruim een kwartier in de voorsprong voor Jong Ajax. Sierhuis scoorde. In het vervolg van de eerste helft mocht MVV blij zijn dat het daarbij bleef. Jong Ajax kreeg diverse kansen maar het was aan doelman Verrips te danken dat de 0-1 ruststand op het scorebord stond. Shermar Martina had na die treffer het veld moeten verlaten, opnieuw geblesseerd.
© Publiciteitsvisie
Geen geluk
In de beginfase van de tweede helft was het spelbeeld een kopie van voor rust. Totdat invaller Yildirim, die voor Thuys in de ploeg was gekomen, geen geluk had bij een poging. Dat eerste gevaar voor het Jong Ajax-doel zorgde voor een opleving in de wedstrijd, maar geen ommekeer. Er kwam weliswaar iets meer fut in het spel van MVV maar dat gebeurde pas nadat Jong Ajax op 0-2 was gekomen. Net als bij de 0-1 werd een voorzet van Nunnely door Sierhuis doeltreffend afgerond in de 60ste minuut. Een kwartier later gevolgd door de 0-3 van Flemming. Die ook zijn tweede van de avond nog kon aantekenen in de 88ste minuut.
Fortuna
Door de nederlaag van MVV heeft Jong Ajax weer drie punten meer dan Fortuna. De Sittardse ploeg - voorlopig derde - komt maandagavond in Eindhoven pas in actie tegen Jong PSV.