Cultheld Rutjes verlengt contract bij Roda

© Jack Kochanowski
Publiekslieveling Nathan Rutjes is ook volgend seizoen in het Parkstad Limburg Stadion te bewonderen. De 33-jarige middenvelder heeft zijn contract met één jaar verlengd.
Dat meldt de Kerkraadse eredivisionist op de eigen site.

Belangrijk voor de groep

Ondanks dat Rutjes lang niet altijd in de basis staat, is technisch Directeur Harm van Veldhoven blij dat de middenvelder heeft bijgetekend. "Rutjes is een typische Roda JC- speler: hard werken, mouwen opstropen en nooit opgeven", zo zegt hij. "Samen met de ervaring en het enthousiasme dat hij met zich mee brengt is hij een belangrijke speler voor de groep."

Vroegere clubs

De cultheld kwam in de zomer van 2014 over van MVV Maastricht en is afkomstig uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Hij maakte ook zijn debuut in het betaald voetbal voor de Rotterdammers. Rutjes kwam tot dusver 54 maal in actie voor de Kerkraadse club.

Nog één jaar

De man met de wapperende mat zei eerder al in een interview met 1Limburg dat hij nog één jaar doorgaat als speler. Rutjes heeft naast zijn contract als voetballer vorig jaar van de club een aanbieding ontvangen waarin staat dat hij ook na zijn actieve carrière fulltime bij de Kerkradenaren kan blijven werken.

Lees ook: Cultheld Nathan Rutjes gaat nog een jaar door