Roda JC wil 'niet blijven dromen' over investeerder

Anelka op de tribune bij Roda JC. © Frank Kerbusch
Bij Roda JC rekenen ze helemaal nergens meer op als het gaat om eventuele investeringen van de Russische zakenman Aleksei Korotaev.
Een door Korotaev uitgeschreven cheque van twee miljoen euro is nog altijd niet uitbetaald, omdat de investeerder in de gevangenis zit in Dubai.

Dromen
"Je kunt blijven dromen of mensen willen investeren en dan maak je daar misschien je proces op, maar dat hebben wij niet gedaan", zegt technisch directeur Harm van Veldhoven tegen de NOS. Door geen rekening te houden met de miljoenen van Korotaev, heeft Roda minder geld te besteden aan de eigen selectie. "Het is moeilijk om met dat minimale bedrag aan de slag te gaan."

Afscheid
Ondanks alle rumoer wil Van Veldhoven nog niks weten van een definitief afscheid van Korotaev. "Dat is wat mensen graag willen horen. Ik denk dat je voor alles moet openstaan. Alleen: iets dat ik niet heb, kan ik niet uitgeven."

Anelka
Van Veldhoven moet Roda JC met Huub Stevens en Sef Vergoossen weer richting de veilige haven loodsen. Nicolas Anelka, voormalig topvoetballer en adviseur van Korotaev, is plots uit Kerkrade verdwenen. "Dat zal ons nog een tijdje achtervolgen", denkt Van Veldhoven. "Ik moet soms weleens op mijn lip bijten als ik die namen hoor, omdat je daar voor de duizendste keer antwoord op moet geven."