Max Verstappen rijdt ook komende drie jaar bij Red Bull

© ANP
Max Verstappen rijdt ook komende drie jaar bij Red Bull in de Formule 1.
De coureur heeft zijn contract verlengd tot en met 2020.

Austin
De Oostenrijkse renstal maakte de contractverlenging bekend in Austin, waar vrijdag de vrije trainingen voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten worden verreden.

"We zijn bijzonder verheugd dat hij akkoord is met een verlenging", zegt teambaas Christian Horner.

Verheugd
Verstappen reageert zeer verheugd op de contractverlenging.
Winnaar
De Nederlander won bij zijn debuut voor Red Bull in 2016 de Grote Prijs van Spanje. Hij was met achttien jaar de jongste winnaar ooit van een Formule 1-race. Dit jaar voegde hij er in Maleisië zijn tweede zege in een grand prix aan toe. Die overwinning volgde op een lange reeks van tegenslagen en uitvalbeurten, die de Limburger openlijk deed twijfelen over zijn toekomst bij Red Bull. Met name de onbetrouwbaarheid van de Renault-motor in zijn bolide kreeg zijn afkeuring.

Inzicht
De zege in Maleisië en daaropvolgende tweede plaats in Japan hebben Verstappen het inzicht verschaft dat het toch nog wel eens goed kan komen met de krachtbron van de Franse autofabrikant.

Kopmanschap
Hij liet donderdag in Austin al doorschemeren dat een vertrek naar een van de topteams Mercedes of Ferrari niet voor de hand lag. De ambitieuze Verstappen wil het kopmanschap niet delen met Lewis Hamilton of Sebastian Vettel. In het persbericht is Verstappen helder. "Red Bull heeft altijd vertrouwen en geloof in mij getoond en ook altijd mijn ambities gesteund. Ik zie uit naar verdere samenwerking en meer successen in de komende jaren.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!