'Trainerswissel FC Twente niet in ons voordeel'

© Frank Kerkbusch
Roda JC-coach Robert Molenaar is op zijn hoede voor FC Twente, de club waar de Kerkradenaren zaterdagavond op bezoek gaan.
Bij Roda JC lijkt de heftige storm langzaam te gaan liggen. De voorhoede weet het doel inmiddels te vinden en in de afgelopen twee wedstrijden werden zes punten gepakt.

Trainerswissel

De volgende uitdaging wordt het duel tegen FC Twente, dat net één plek boven Roda JC staat in de ranglijst. De club uit Enschede ontsloeg afgelopen week trainer René Hake. "Ik ben er niet gerust op", zegt Roda-trainer Robert Molenaar. "Die trainerswissel gaat niet in ons voordeel werken."

Niet makkelijk

?FC Twente bungelt - net als Roda JC - in de onderste regionen van de eredivisie en zijn punten dus extra belangrijk. "We zijn geen ploeg die makkelijk wint", zegt Roda JC-speler Nathan Rutjes. "We mogen FC Twente niet onderschatten omdat daar geen hoofdtrainer op de bank zit. Die jongens geven echt wel gas hoor."

Afwachten

Ook coach Molenaar rekent zich nog niet rijk. "Onrust zorgt vaak voor meer strijdbaarheid, zeker bij een keuze als deze. Het is even afwachten hoe de ploeg omgaat met de druk en de nieuwe situatie, maar uiteindelijk spelen we met elf tegen elf en staan de klokken gelijk."