Mark van Bommel baalt van lange transferperiode

© ANP
PSV-coach Mark van Bommel is niet te spreken over de lange transferperiode in Nederland.
"Het slaat helemaal nergens op", zegt de oefenmeester uit Maasbracht in een interview met het ED.

Transfers

Van Bommel hoopt dat hij de selectie van de landskampioen uit de lichtstad intact kan houden. Maar in theorie kunnen de Eindhovenaren nog tot 31 augustus spelers kwijtraken aan buitenlandse clubs, mits ze natuurlijk diep genoeg in de buidel tasten. Wat de oud-prof betreft mag de transferperiode veel korter worden.

Ongelooflijk

"Dat is ongelooflijk. Het slaat helemaal nergens op, die lange transferperiode", zegt hij tegen de Brabantse krant. "Dan heb je al drie competitiewedstrijden gespeeld en kan er nog van alles gebeuren. In Engeland sluit de transfermarkt nu ruim drie weken eerder. In Nederland helaas niet, omdat we er bijna nooit in slagen eensgezind te zijn. Iedereen vindt het niks en toch doen we niks."

Kwaliteit

De kans is groot de coach uit Maasbracht sterkhouder Santiago Arias deze zomer nog kwijtraakt. De Colombiaan heeft zich op het WK in Rusland in de kijker gespeeld bij een aantal buitenlandse clubs. Als het aan Van Bommel ligt blijft de rechtsback gewoon in Eindhoven. "Onze doelstelling is om de huidige spelersgroep te behouden en er komen jonge kerels aan die kwaliteit hebben."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!