Jean Habets: 'Jammer dat ik Tour nooit heb kunnen rijden'

© Twitter/Gemeente Gulpen-Wittem
"Dat ik de Tour de France nooit heb kunnen rijden, is een zware teleurstelling." Dat zei oud-renner Jean Habets uit Schin op Geul donderdag in de wielertalkshow Tour de L1mbourg.
Habets was jarenlang meesterknecht voor de Ierse renner Sean Kelly in verschillende wielerklassiekers zoals de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Bergop

Hij kon makkelijk uit de voeten in de heuvels. "Ik was niet explosief maar kon redelijk goed bergop. Daardoor heb ik ook mijn profcontract destijds binnengehaald. Het is wel heel jammer dat ik de Tour dus nooit heb kunnen rijden. Normaal gesproken zouden de 2 ploegen waar ik in zat, tweemaal de Ronde van Frankrijk rijden. Maar op het laatste moment vielen we als ploeg af. Jammer, natuurlijk. Maar ik heb mijn carrière gehad en nu heb ik er vrede mee, hoor", aldus Habets.

Giro

De Giro reed hij overigens wel 2 keer. Ruim 25 jaar geleden beëindigde Habets zijn wielercarrière om een fietswinkel te beginnen in zijn woonplaats Schin op Geul.

De uitzending kwam donderdag vanuit Epen, gemeente Gulpen-Wittem.

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508. Klik hier voor informatie over Tour de L1mbourg.