Verstappen start vanaf derde plek in Maleisië

© ANP
De kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië heeft Max Verstappen een uitstekende startpositie gebracht; hij mag zondag beginnen vanaf plek drie.
Goede start
Verstappen ging goed van start in de kwalificatie. In Q1 reed hij de tweede tijd, achter Lewis Hamilton (Mercedes). De Red Bull-coureur hield die vorm vast, want ook zijn tweede poging eindigde in een keurige tweede plek. Ditmaal was hij net iets langzamer dan Kimi Räikkönen van Ferrari.

Heerser Hamilton
Een gooi naar de pole position had amper zin, want Hamilton was weer ouderwets sterk in Maleisië. Hij startte in 2012, 2014, 2015 en 2016 ook op pole tijdens deze Grand Prix en verzekerde zich in Q3 van een nieuwe topstartplaats. Verstappen vocht zich knap naar een derde startpositie, achter Räikkönen.

Vettel
Pech was er voor Ferrari-coureur Sebastian Vettel. Hij had al vroeg in de kwalificatie problemen met zijn turbo, iets dat de wagen uiteindelijk fataal zou worden. De Duitser kon niet verder en daarmee lijken zijn kansen op de eindzege verkeken. Hij start zondag op de laatste plaats, waardoor koploper Hamilton hem de genadeklap kan geven in de strijd om de wereldtitel.