VVV-Venlo onderuit in oefenduel met Mönchengladbach

Johnatan Opoku kwam tot scoren. © Jack Kochanowski
Borussia Mönchengladbach is dinsdagmiddag tijdens een oefenwedstrijd een maatje te groot gebleken voor VVV-Venlo: 5-1.
De ploeg uit Venlo kwam wel nog op gelijke hoogte met de Duitsers, maar daarna nam de thuisploeg het initiatief definitief over.

Reservespelers
In Mönchengladbach stuurde trainer Maurice Steijn enkel reservespelers de wei in. Zo mochten twee doelman Delano van Crooij, Real Madrid-huurling Mink Peeters en Kelechi Nwakali starten tegen de Bundesliga-formatie. Nwakali viel tijdens de laatste competitiewedstrijd, uit tegen FC Groningen, een kwartier voor tijd in en scoorde prompt de gelijkmaker: 1-1.

Bewijzen
Genoeg spelers dus die zich wilden bewijzen, maar dat bleek niet genoeg voor een overwinning. De Paraguayaanse doelpuntenmachine Raúl Bobadilla zorgde voor de 1-0, waarna Julio Villalba en Jonas Hofmann de score verder opvoerden. Tussendoor deed Johnatan Opoku wat terug namens VVV-Venlo.

Voorsprong

In het tweede bedrijf wisten de Duitsers de voorsprong verder uit te bouwen. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Hofmann die het net wist te vinden. Vijf minuten vooor tijd bepaalde Michael Cuisance met zijn doelpunt de eindstand op 5-1.
VVV neemt het zondag in de competitie op tegen Vitesse, waar oud-speler Bryan Linssen onder contract staat.