Jongen uit de streek houdt Roda in Eredivisie

Vreugde bij de technische staf van Roda. © Jack Kochanowski
Een jongen van de streek heeft Roda in de eredivisie gehouden. Verdediger Daryl Werker uit Mechelen kopte in de 26e minuut een corner binnen.
"Dat ik matchwinner ben, is natuurlijk een heerlijk gevoel. Veel ontlading bij dat doelpunt, prachtig. Ik weet niet precies hoe ik hem maakte, maar hij ging tegen het netje en dan telt-ie."

Overtal

Nadat MVV-aanvoerder Nick Kuipers van het veld werd gestuurd, dat was na een uur spelen, slaagde Roda er niet in om dat overtal uit te drukken. Werker: "Het ging eigenlijk alleen maar slechter. Het was alleen maar tegenhouden. Dit was een jaar met dieptepunten, het is afgelopen. En hopelijk komen we volgend jaar niet meer in deze situatie."

Lees ook: Roda trekt aan langste eind in thriller tegen MVV

© Jack Kochanowski

Kapot

MVV-middenvelder Ricardo Ippel was kapot na de 90 minuten plus 7 minuten extra tijd, zowel fysiek als mentaal: "Echt heel zuur, ik ben overladen door emoties, ik kan nu niet analyseren en het enige dat ik weet is dat we het niet gehaald hebben. We hebben niemand in de zestien lopen in de eerste helft als er een bal van de zijkant komt, buiten de spits en een halve buitenspeler, daar ontbrak het aan."
Na de veldverwijzing van Kuipers kreeg Ippel de aanvoerdersband om zijn arm: "We doen niet veel onder voor Roda. Met tien man hadden we nog redelijk druk op Roda. In de 95e minuut is de pijp leeg."