Tom Dumoulin geschrokken van terreurdreiging

© ANP/Bas Czerwinski
Wielrenner Tom Dumoulin uit Maastricht is geschrokken nadat de wielerwedstrijd Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt vrijdag niet doorging.
"Het is ongelooflijk en het geeft me een misselijk gevoel. Ik vind het moeilijk om te bevatten wat er gebeurd zou kunnen zijn."

Aanslag
De politie arresteerde donderdag twee moslim-extremisten die mogelijk een aanslag wilde plegen tijdens de wielerkoers. Voor Dumoulin zou het de laatste wedstrijd worden voordat hij zich volledig op de Tour de France richt.

Veel gevloekt
Giant-Alpecin was al in het hotel in Frankfurt aangekomen toen bekend werd dat het niet door zou gaan. In de ploegbespreking die volgde werd er 'veel gevloekt'. "We werden overvallen door het nieuws. Je weet dat zoiets kan gebeuren, zeker als je het nieuws de laatste tijd een beetje volgt. Een wielerkoers is natuurlijk een makkelijk doelwit."

Geen angst
Veel ongeloof dus, maar van angst geen sprake bij Dumoulin. "Als je bang bent en elk risico wil uitsluiten, kun je beter binnen blijven en niets meer doen. Ik laat me niet wegjagen van mijn geliefde wielersport." De volgende koers die Dumoulin rijdt is de Ronde van Zwitserland in juni. De komende weken traint hij in Maastricht en gaat hij op hoogtestage in de Sierra Nevada.

Lees ook: Geen 'Rund um' voor Dumoulin na vondst bom
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!