‘Tom Dumoulin grootverdiener met rondjes om de kerk’

© Bron: ANP
Tom Dumoulin is dit jaar de grote ster van de criteriums. De Giro-winnaar rijdt er zes en hij krijgt zo'n 40.000 euro per criterium.
Dit stellen bronnen tegen RTL Z.

100.000 euro

In vergelijking met andere renners krijgt Dumoulin goed betaald. Voor de kleinere renners, zoals etappewinnaars als Groenewegen en Mollema, wordt tussen de 10.000 en 15.000 euro startgeld neergeteld.

Prijzen Tour de France

Tom Dumoulin heeft niet de Tour gereden, maar heel veel financieel verschil met zijn collega-renners Mike Teunissen en Roy Curvers die wel de Tour de France uitreden, zal dit niet maken. Zij krijgen per persoon nog geen 1500 euro voor het rijden van de Tour. Zo blijkt uit onderzoek van besparingsplatform Actiepagina.nl.

Ridderronde

Binnenkort zien we Dumoulin aan de start van de Ridderronde van Maastricht. Dit was langere tijd onzeker, want de organisatie kon in eerste instantie het bedrag niet bij elkaar krijgen om Dumoulin te laten fietsen. Om de nek van de Giro-winnaar zou er toen een prijskaartje van zo'n 32.000 euro hangen. "Als ik voor de helft van het geld ga rijden, dat kan ik het gewoon niet doen. Dan heb ik volgend jaar een probleem met andere criteriums", zo vertelde Dumoulin. Uiteindelijk trok wegenbouwbedrijf Strukton de portemonnee en zorgde ervoor dat de Giro-winnaar binnenkort te bezichtigen is in de Limburgse hoofdstad.