Weer dubbelsucces Bertens en Schuurs

© ANP
De tennissters Kiki Bertens en Demi Schuurs hebben de smaak te pakken in het dubbelspel.
Nadat ze afgelopen week samen de titel hadden gepakt in Brisbane, bereikten ze dinsdag afzonderlijk van elkaar de kwartfinales op de WTA-toernooien van respectievelijk Sydney en Hobart. Bertens deed dat met haar vaste dubbelpartner Johanna Larsson uit Zweden. Het als vierde geplaatste koppel versloeg Chan Hao-ching uit Taiwan en de Sloveense Katarina Srebotnik met 6-4 7-5.

Bertens
In Hobart vormt Schuurs een dubbelkoppel met de Belgische Elise Mertens. Ze versloegen in de eerste ronde het Duits/Poolse duo Mona Barthel/Magda Linette (6-2 6-4).Bertens bereikte een dag eerder in Sydney al de tweede ronde van het enkelspel. Daarin stuit ze woensdag op de als eerste geplaatste Garbiñe Muguruza uit Spanje, de nummer drie van de wereld.

Titelverdedigster Johanna Konta vloog uit het toernooi. De Britse verloor van de Poolse Agnieszka Radwanska, die revanche nam voor de verloren finale van vorig jaar (3-6 5-7).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!