Belangrijke slag Fortuna Sittard: 'Vidigoal' tekent bij

André Vidigal. © Fortuna Sittard
De clubleiding van Fortuna Sittard zit niet stil deze winter; na twee inkomende transfers maakt de club nu de contractverlenging van smaakmaker André Vidigal (19) bekend.
De Portugese vleugelaanvaller staat nu tot de zomer van 2022 onder contract in Sittard. Zijn oude contract liep tot en met december 2019.Vidigoal

Vidigal, die door de Sittardse supporters liefkozend 'Vidigoal' wordt genoemd, kwam afgelopen zomer op huurbasis naar Fortuna Sittard. De club leende hem van Académica Coimbra, een Portugese tweededivisionist. In dat huurcontract stond een optie om de aanvaller definitief over te nemen. Dat deed Fortuna ook na een reeks goede prestaties; Vidigal tekende een contract voor 2,5 jaar.


Portugese power

De tiener heeft dit seizoen een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van zijn club. Hij speelde zeventien wedstrijden, waarin hij zeven keer scoorde en twee beslissende passes gaf. De in het Portugese Elvas geboren jongeling heeft nog geen vaste basisplaats in Sittard, maar is vaak beslissend wanneer hij binnen de lijnen komt. Daarnaast speelde hij dit seizoen diverse jeugdinterlands voor Portugal.