Lions wint bekerfinale van Aalsmeer

Vreugde bij Lions na het winnen van de handbalbeker. © L1
OCI Lions heeft voor het derde achtereenvolgende jaar de nationale handbalbeker gewonnen.
De mannen van trainer Mark Schmetz waren in Almere met 31-26 te sterk voor Aalsmeer. Ook vorig jaar stonden beide ploegen tegenover elkaar in de bekerfinale. Toen won Lions met 29-22.

Weinig

Aalsmeer won in de competitie twee keer van Lions, maar had in Almere weinig in te brengen tegen de ploeg uit Sittard. De Noord-Hollanders kwamen in het begin van de wedstrijd op voorsprong, maar na een kwartier spelen stond Lions met 7-5 voor. Lions verdedigde zeer offensief in de dekking en liep uit naar 10-5. Na rood voor Luka Groff kwam Aalsmeer terug tot 11-8 en even later zelfs tot 12-10, maar daarna vergrootte Lions de voorsprong tot 14-10. Met 15-12 op het scorebord werd de rust bereikt.

Tijdstraffen

Na de hervatting vergrootte Lions de marge opnieuw tot vier doelpunten, maar door tijdstraffen van Ramos en Kooijman wist Aalsmeer het gat tot twee treffers te verkleinen. Met een compleet team en een rode kaart voor een Aalsmeer-speler bouwde Lions de voorsprong uit tot zeven doelpunten.

Tegen het einde werd het nog spannend. In ondertal moest Lions nog enkele treffers incasseren, maar Aalsmeer wist Lions in de slotfase niet op de knieën te krijgen.