Dumoulin stapt af in Hammer Climb; besluit over Tour volgt

© Jean-Pierre Geusens
Tom Dumoulin is na twee rondes afgestapt in de klimwedstrijd van de Hammer Series.  De Maastrichtenaar gaf niet veel later aan de knoop te hebben doorgehakt over het wel of niet rijden van de Tour de France.
Dumoulin, die vorig week beslag legde op de tweede plaats in het eindklassement van de Giro, bleek vrijdag niet voldoende hersteld om mee te doen om de prijzen op de Vaalserberg.

'Benen ontploften'

"Het was slecht weer en het ging van begin af aan volle bak, waardoor mijn benen direct ontploften", aldus Dumoulin tegen L1. "Vorig jaar ging het nog wel goed, maar dit jaar zat het er niet in."
Voorafgaand aan de wedstrijd was Dumoulin, de grote publiekstrekker bij de onconventionele klimkoers, nog vol goede moed. "Even twee uurtjes gas geven, dat vind ik niet zo erg."
Volgende week
De grote vraag voor wielrenminnend Limburg is of de Maastrichtenaar in juli aan de start staat van de Tour de France. "In de loop van volgende week zal daar iets over bekend worden", zegt Dumoulin. "De Tour is een wedstrijd waar ik heel blij van word. Ik heb nog wel wat jaartjes, dus als ik de Tour dit jaar niet rij, dan rij ik hem later nog wel eens."
Knoop doorgehakt
Hij kan een glimlach maar moeilijk onderdrukken. "Ik weet het al, we hebben eergisteren de knoop doorgehakt. Jullie gaan het horen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!