Nieuweling Swinkels wil Roda weer aan overwinningen helpen

Arjan Swinkels in zijn tijd bij Willem II © ANP/Robin van Lonkhuijsen
Arjan Swinkels (30) ziet zichzelf als een toegevoegde waarde voor Roda JC en hoopt met zijn ervaring de ploeg uit Kerkrade weer aan het winnen te krijgen.
Hij verkaste vlak voor het sluiten van het transferwindow naar Roda JC. "Ik ben helemaal fit en heb ontzettend veel zin om te spelen", vertelt hij aan L1.

Willem II
Arjan Swinkels kennen we nog als clubicoon van Willem II. Als speler uit de eigen jeugd, geboren in Moergestel, groeide hij uit tot publiekslieveling. Een rauwe, harde speler. Altijd ging hij voorop in de strijd. In 2012 vertrok hij naar België, naar Lierse SK. Afgelopen jaar werd hij daar nog uitgeroepen tot beste speler van het seizoen.

Vertrek bij Lierse
Ook dit seizoen was hij 'gewoon' basisspeler. "Tot vorige week was er eigenlijk niks aan de hand bij Lierse", vertelt Swinkels. Maar na het ontslag van de trainer veranderde dat. "Afgelopen donderdag kreeg ik ineens te horen dat ik mocht vertrekken, waarom weet ik nog steeds niet. Ik had nog een paar dagen de tijd om te kijken of er een andere club zou komen, anders mocht ik op een bijveldje gaan trainen. Toen heeft Roda contact met mij opgenomen en Roda wilde me graag hebben."

Niveau terug
Van de hoogste competitie in België naar de Nederlandse Jupiler League. Een stapje omlaag voor de verdediger die meer dan honderd eredivisieduels speelde. "Ik weet niet of het echt een niveau terug is. Als je kijkt naar de competitie wel, maar met Lierse stonden we er niet goed voor en bij Roda gaan we er in ieder geval alles aan doen om te promoveren. Dus het zal niet zo heel veel schelen."

Kampioenschap uit zicht
Swinkels begint bij Roda op een ongelukkig moment. Na nederlagen tegen RKC Waalwijk, Fortuna Sittard en MVV kan Roda JC is het kampioenschap ver uit zicht. "Ze zijn 2015 niet zo goed begonnen", erkent Swinkels. "Ik hoop dat ik er mede voor kan zorgen dat het snel weer gaat draaien en dat we weer gaan winnen."

Basisplek
Swinkels maakt woensdag kennis met zijn nieuwe collega's. Dan spreekt hij ook voor het eerst met trainer René Trost. "In het voetbal krijg je nooit een basisplek gegarandeerd. Ik ga er vanuit dat ik een toegevoegde waarde ben. Op het moment dat ik gewoon goed train, denk ik wel dat ik moet spelen ja. Maar ik moet het zelf laten zien op de training en dan is het aan de trainer om een keuze te maken."
Interview Roda-nieuweling Arjan Swinkels
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!