Anastasiou: 'Iedere speler moet grens opzoeken'

Roda-trainer Yannis Anastasiou. © Jack Kochanowski
Zondag staat voor Roda JC het belangrijke duel tegen Willem II op het programma. Winnen van de Tilburgers is noodzakelijk wil de ploeg zich rechtstreeks veilig spelen.
Van de acht thuiswedstrijden na de winterstop wist Roda JC er vijf in winst om te zetten. "Hopelijk kunnen wij die goede lijn nog even doortrekken", zegt Yannis Anasatasiou, "te beginnen met de wedstrijd tegen Willem II."

Defensief

"Dat zal geen gemakkelijke opgave worden, want Willem II is een en defensief sterke ploeg die dit seizoen tien keer de nul wist te houden", vervolgt de trainer, die binnenkort naar KV Kortrijk verkast. "Als Willem II nog in aanmerking wil komen voor de play offs om Europees voetbal dan zullen ze in Kerkrade moeten winnen."

Vertrouwen

Anastasiou heeft er veel vertrouwen in dat Roda JC het seizoen goed kan afsluiten. "Maar dan moeten we wel met dezelfde focus, concentratie en spirit als de laatste wedstrijden spelen. Opnieuw zal iedere speler zijn grens moeten opzoeken en de kracht uitstralen om elk duel te winnen. We zullen Willem II vanaf de eerste minuut het gevoel moeten geven dat er in dit stadion niets te halen valt."

Kaarten

De wedstrijd tussen Roda JC en Willem II in het Parkstad Limburg Stadion is nagenoeg uitverkocht. Zaterdag aan het begin van de avond waren er nog maar zo'n vijfhonderd kaarten beschikbaar. Rob Goossens, woordvoerder van Roda JC, heeft goede hoop dat ook die kaarten verkocht worden en zo'n 18.500 toeschouwers de Kerkraadse eredivisionist bij het belangrijke duel steunen.