Stultiens handhaaft zich in top tien Giro Rosa

© GripGrab
Sabrina Stultiens heeft zich in de zware klimtijdrit gehandhaafd in de top tien van de Giro Rosa. De renster van WaowDeals Pro Cycling liet in de rit van Lanzada naar Diga di Campo Moro de elfde tijd noteren.
Zij behoudt daarmee de tiende plaats in het algemeen klassement. De start lag op 990 meter hoogte, de finish op 2000 meter hoogte.

Klasse apart
Annemiek van der Vleuten, wereldkampioene tijdrijden, was een klasse apart. De renster van Mitchelton-Scott legde de 15,4 kilometer af in 46 minuten en 7 seconden en was daarmee ruim twee minuten sneller dan Ashleigh Moolman, die tweede werd. Van der Vleuten reed met een gemiddelde van 19,516 kilometer per uur, één kilometer sneller dan de nummer twee.

Elf minuten
Sabrina Stultiens had op de streep in Diga di Campo Moro 4 minuten en 38 seconden achterstand op Van der Vleuten. Pauliena Rooijakkers uit Venray, ploeggenote van Stultiens, moest bijna 11 minuten toegeven op de wereldkampioene, die de roze trui heeft overgenomen van Amanda Pratt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!