MVV geeft koploper NEC een pak slaag

© Frank Kerbusch
MVV heeft vrijdagavond in de eigen Geusselt koploper NEC een pak slaag gegeven. De mannen van trainer Ron Elsen wonnen met 4-1.
Voordat de bal rolde in Maastricht was er een minuut stilte voor alle overleden MVV-supporters afgelopen jaar.

Geklungel

De ploeg van trainer Pepijn Lijnders uit Broekhuizenvorst begon zeer matig aan het duel. Aanvaller Groeneveld profiteerde van geklungel bij MVV en kreeg zo een aardige schietkans, maar schoot voorlangs. Dat was dan ook het enige echte gevaar voor het doel van sluitpost Verrips. Aan de andere kant was Yildirim alert na een foute pass in de defensie van de gasten. Hij zag keeper Delle ver voor zijn doel staan en liet de toeschouwers in de Geusselt opveren met een bekeken schot.

Hak

Nog binnen het halfuur konden de handen opnieuw op elkaar. Pieter Nys kreeg de bal op zijn hak na een schot van Joeri Schroijen en verdubbelde zo de voorsprong. Vlak voor rust probeerde NEC nog iets terug te doen, maar Verrips kon makkelijk ingrijpen na een doelpoging van Rayhi.

Strafschop

Meteen na de pauze kwam NEC weer terug in de wedstrijd na een benutte strafschop door Rahyi. De penalty werd toegekend nadat Mares in de ogen van arbiter Makkelie diezelfde speler omver duwde. Lang duurde de opleving van de Nijmegenaren niet. MVV raakte niet in de war en bleef de aanval zoeken. De sterrendragers kregen tien minuten na de aansluitingstreffer een hoekschop, waarbij Joeri Schroijen de afvallende bal door een woud van benen, achter Delle schoot.

Okita

De mannen van Lijnders, met in de aanvalslinie ex-MVV'er Sven Braken, probeerden nog het tij te keren, maar konden de verdediging van MVV niet in de problemen brengen. De thuisploeg kreeg meer en meer ruimte en was regelmatig gevaarlijk voor het NEC-doel. Tien minuten voor tijd was het Okita die bij NEC alle hoop op een goede resultaat de grond inboorde met zijn treffer: 4-1.
MVV kwam daarna niet meer in de problemen.
Pieter Nys. © Frank Kerbusch