Met welke ploeg maakt VVV comeback in eredivisie?

© Jack Kochanowski
De komende maanden wordt er flink gesleuteld aan de selectie van VVV-Venlo.
De club verzekerde zich vorige week al van promotie naar de eredivisie. Dat gebeurde na een late overwinning (1-2) in en tegen RKC Waalwijk.

Aflopende contracten

Van een groot aantal spelers loopt het contract af. Daarnaast is het hoogst onzeker of trainer Maurice Steijn volgend seizoen nog altijd aan het roer staat. Hij geniet naar verluidt interesse van het Engelse Ipswich Town.

'Vier of vijf erbij'

Technisch directeur Stan Valkcx benadrukt in Voetbal International dat er "vier of vijf spelers" bij moeten. Zelfs Ralf Seuntjens, spits van beroep, ziet een extra aanvaller niet als overbodige luxe. De directeur doelt op "kant-en-klare eredivisiespelers". Valckx: "Daar mag één talent bij zitten die het nog moet bewijzen op dat niveau, de anderen moeten ervaring hebben op het hoogste niveau in Nederland of een ander land."
Grote vreugde bij VVV na de overwinning en de bereikte promotie. © Daniel van den Berg
Hunte
Van de vier spelers met een aflopend contract met een optie is die van Hunte al gelicht. "De anderen zitten nog even in de wachtkamer. We gaan ook in gesprek met Promes, Rutten en Delano van Crooij", aldus Valckx. Volgens de oud-speler is er op dit moment nog geen interesse van andere clubs in spelers van de kersverse promovendus.
Het weekblad zet de feiten op een rij:
Aflopende contracten
Opoku, Resida*, Promes, Rutten, Hunte*, D. van Crooij, Receveur*, Misidjan*, Respen, Oomen, Bezzat, Brinkman, Bogaerts, Gielen, Dzurlic en Thashima*.
Contract tot medio 2018
Seuntjens*, Leemans*, Röseler*, Dekker*, Janssen, Korkmaz* en Custers*.
Contract tot medio 2019
V. van Crooij en Post.
Gehuurde spelers
Sleegers, Zelalem en De Fockert.
(*, deze spelers hebben een optie in hun contract voor nog een jaar).

Titelfeest

VVV kan vrijdagavond de titel binnenslepen als de geel-zwarten op bezoek bij FC Eindhoven minimaal één punt pakken. In dat geval is de huldiging een dag later op de Markt.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.