Nederlandse voetbalvrouwen onder 19 uitgeschakeld

© archief iStock
De Nederlandse voetbalvrouwen onder 19 hebben de poulefase van het EK in Zwitserland niet overleefd.
In Biel verloor Oranje, met Kelsey Geraedt uit Reuver, Lyn Wilms uit Tegelen en Janou Levels uit Herten in de gelederen, met 3-1 van Denemarken en kwam daarmee één doelpunt te kort voor plaatsing bij de laatste vier.

Achterstand

Oranje keek na acht minuten al tegen een 1-0 achterstand aan toen Dajan Heshemi de bal achter keeper Daphne Van Domselaar schoot. Acht minuten later scoorde Kayleigh van Dooren de gelijkmaker. Na twintig minuten stond Oranje met 2-1 achter toen Heshemi de bal opnieuw in het Nederlandse doel schoot.

Kansen

Zes minuten na rust wist Janni Thomson Denemarken op 3-1 te brengen en had Nederland nog een doelpunt nodig om uitschakeling te voorkomen. Oranje kreeg meerdere kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar slaagde daar ook in blessuretijd niet in.

Uitschakeling

Nederland ging na twee wedstrijden ongeslagen aan kop van de poule, maar eindigt door de 2-0 winst van Duitsland op Italië als derde in de groep en is daardoor uitgeschakeld. Denemarken speelt als groepswinnaar vrijdag tegen Spanje om een plaats in de finale.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!