Limburgse renners vol vertrouwen aan start koers

© George Deswijzen
In Eijsden heeft om 12:00 uur het startschot geklonken voor de Volta Limburg Classic.
De 44e editie van deze koers, de vroegere Hel van het Mergelland, gaat over bijna 200 kilometer door het Heuvelland met ook een stuk België. De finish is rond 17:00 uur gepland, ook weer in Eijsden.

Je volgt de koers hier live

Opwarmertje

De Volta Limburg Classic geldt voor sommige ploegen als een opwarmertje voor de Amstel Gold Race, die over veertien dagen door Zuid-Limburg trekt. De teams van onder meer LottoNL-Jumbo en BMC hebben al laten doorschemeren dat ze trek hebben in een overwinning in de Volta.

Limburgse renners

De Limburgse renners vertelden vooraf in de live-uitzending op L1TV zin te hebben in de start van het nieuwe wielerseizoen. De Volta Limburg Classic is één van de zwaarste wielerwedstrijden op Nederlandse bodem.

'Collectief moeten uitspelen'

"Ik denk dat we het net als vorig jaar weer als collectief moeten uitspelen", zegt de in Maastricht geboren Floris Gerts. Hij won vorig jaar op de Diepstraat in Eijsden. "Ik moet zoveel mogelijk vooraan zitten, zodat ik de mogelijk hou om te winnen."
'Graag extra dag rust'
Rob Ruijgh uit Sibbe reed de afgelopen dagen de Belgische driedaagse De Panne-Koksijde. Na één dag rust rijdt hij zaterdag de Volta Limburg Classic. "Het is niet optimaal. Ik had graag nog een extra dag rust gehad", zegt Ruijgh. "Ik denk wel dat ik met een hele goede conditie hier aan de start sta."
Finaleplaats
Ook Bram Nolten uit Geleen ziet een finaleplaats wel zitten. "Ik heb deze winter wat problemen gehad met een slepende polsblessure. Daardoor heb ik een deel van de voorbereiding gemist", vertelt Nolten. Toch hoopt hij mee te doen in de finale. "Dat is zeker een serieus doel, maar dan moet wel alles goed gaan."
Alle programma's van L1 over de Volta Limburg Classic zijn terug te kijken via L1.nl/wielrennen.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.