Rutjes kijkt uit naar kelderkraker tegen oude club

Nathan Rutjes in het shirt van Roda JC. © Jack Kochanowski
Voor Nathan Rutjes heeft de kelderkraker zaterdag tussen Roda en Sparta een speciale betekenis.
De Rotterdammer begon zijn loopbaan bij de Spartanen en speelde 92 officiele duels in het klassieke Sparta-tricot. "Deze wedstrijd staat bij mij met rood-wit in de agenda omcirkeld. Bij Sparta liggen mijn roots. Ik heb daar dag in dag uit rondgelopen. Dat gaat nooit meer uit je bloed", vertelt hij bij RTV Rijnmond.

Rode lantaarn

De belangen voor het duel van komend weekend zijn groot. Na vorige week droeg Sparta de rode lantaarn over aan de zwalkende Kerkradenaren. Het verschil tussen beide ploegen is slechts een punt. De afstand naar de veilige plek 15 bedraagt momenteel vijf punten. De druk ligt volgens Rutjes dan ook volledig bij Roda. "Nu moeten wij. Als we nu van Sparta verliezen, dan staan we al vier punten achter. Haal die eerst maar", is de middenvelder realistisch. "Wat geeft je de garantie dat je in acht wedstrijd nog eens zeventien punten haalt? Die punten heb je nodig om je veilig te spelen. Het kan, maar als je realistisch bent dan ligt dat niet in de lijn der verwachting."

Statistiek

Een opvallende statistiek waar de thuisploeg zich aan kan vasthouden is dat Sparta negen jaar geleden voor het laatst punten meenam uit het Parkstad Limburg Stadion.
De wedstrijd tussen Roda en Sparta (aftrap: 20:45) is zaterdagavond live te horen op L1 radio. Een uitgebreid verslag van het duel lees je op 1Limburg.