Vader Mike Teunissen trots op Tourrijdende zoon

© Sunweb
"Het is mooi dat hij dit nu allemaal voor mekaar krijgt en dat hij in de Tour de France rijdt. Een moment waar we jarenlang naar toe hebben gewerkt." Dat zei Martin Teunissen, oud-renner en vader van Mike Teunissen (Team Sunweb) in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1.
De derde etappe ging maandag van Verviers in Belgie naar Longwy in Frankrijk en werd gewonnen door Peter Sagan, die Michael Matthews net kon afhouden.

Belangrijke schakel

Samen met de ervaren wegkapitein Roy Curvers, is Mike Teunissen een belangrijke schakel in de 'leadout' van Matthews. Jammer dus dat die laatste door Sagan geklopt werd, klonk het ook aan tafel van Tour de L1mbourg, "want dan had je nog een veel mooier verhaal gehad voor het team Sunweb en voor Mike Teunissen."

Trots

Pas anderhalve week geleden hoorde de familie echt definitief dat hun zoon Mike zijn debuut mocht maken in de Tour de France 2017. Bescheiden blijft ook vader Teunissen maar hij is toch trots op zijn zoon. "De Tour de France is gewoon het ultieme doel voor iedereen. Je krijgt toch veel meer reacties nu dan toen hij wereldkampioen Veldrijden is geweest. Mensen weten gewoon de Tour de France is wielrennen. En dat maakt veel los", aldus de vader van Mike Teunissen.

Debuut

Ook Martin Teunissen is ook renner geweest. "Maar Mike is me al snel voorbij gestreefd, hoor. Gelukkig maar. En het is mooi dat hij dit nu allemaal realiseert."
Mike maakte zaterdag zijn debuut in de Ronde. Het was afzien voor hem, maar hij genoot enorm van de sfeer en noteerde op zijn eerste Tour-dag de 36ste tijd in de individuele tijdrit over 14 kilomter bij de start in Düsseldorf.

Tour de L1mbourg

Hoe doen de renners uit eigen provincie het tijdens de Ronde van Frankrijk?
Iedere dag tijdens de tour vanaf 17:50 uur het sfeervol wielerprogramma Tour de L1mbourg vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. De uitzending is vrij toegankelijk voor publiek. Herhalingen zijn er om 20:50 uur en 22:50 uur. Meer informatie over Tour de L1mbourg op L1.nl/Tourdelimbourg