Joshua Brenet niet gebukt onder racistische uitingen VVV-fans

© ANP
PSV-speler Joshua Brenet uit Kerkrade gaat niet gebukt onder de racistische opmerkingen die VVV-supporters hem zondag naar het hoofd slingerden.
De PSV-verdediger werd in Stadion De Koel na de wedstrijd tussen VVV en PSV uitgemaakt voor 'kankerneger'. "Ik ben blij dat er zo is gehandeld nadat die beelden naar buiten zijn gekomen. Er is goed opgetreden. Meer dan dat kunnen ze niet doen", zegt Brenet tegen Omroep Brabant.
Brenet kreeg afgelopen dagen veel reacties. “Iedereen adviseerde me het over te laten gaan. Dat advies heb ik ook ter harte genomen. Je moet verder kijken”, zo reageert hij.

Stadionverbod

De Venlose club deed direct aangifte bij de politie. Die verzamelde beelden en zegt de betrokken fans in beeld te hebben. Hen staat een strafrechtelijk onderzoek en een stadionverbod te wachten.

Verdwijnen

"Ik verwacht niet dat zulke incidenten een twee drie zullen verdwijnen. Mede daarom moet je er vooral niet te veel aandacht aan schenken. Het is, gaat en blijft”, aldus Brenet tegen de Brabantse omroep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!