Verstappen valt uit in Grote Prijs van Canada

Een balende Max Verstappen keert terug in de pits na het voortijdig einde van zijn GP van Canada © ANP
Max Verstappen is uitgevallen de Grote Prijs van Canada.
In ronde tien gaf zijn Red Bull-bolide de geest. De Limburger reed op dat moment op een tweede plek, achter Lewis Hamilton.

Accu

Verstappen wilde na een bocht accelereren toen zijn bolide er plotseling mee ophield. De Nederlander sloeg zijn handen even voor zijn gezicht en parkeerde zijn Red Bull vervolgens aan de zijkant van de baan.
Volgens de teamleiding van de Oostenrijkse renstal ligt het probleem bij de accu. Verstappen lag op dat moment op de tweede plaats achter Lewis Hamilton.

Ook tijdens de vrije training op vrijdag had Verstappen al problemen met zijn auto. Bij de tweede vrije training viel de Limburger uit met problemen aan zijn versnellingsbak.

Fantastische start

Max had een goede start. Hij begon op een vijfde plaats, maar zat na de eerste bocht al op plek twee. Daarmee bleef ook een grote crash hem gespaard, waarbij twee auto's meteen crashten en twee anderen schade opliepen.

De briljante start van Max Verstappen (helemaal links) in de Grand Prix van Canada © ANP

Derde keer

Voor Verstappen is het al de derde keer dit seizoen dat hij voortijdig uitvalt. In Bahrein viel hij na dertien ronden uit met een kapotte achterrem, in Barcelona was zijn race al na de eerste bocht voorbij door een botsing met Räikkönen.