Michel Hendrix Limburgse ruiter van het jaar

© iStock
Michel Hendrix is ruiter van het jaar geworden van de Provincie Limburg.
Hij werd vanavond verkozen tijdens het Limburgse Paardensportgala in het Mecc in Maastricht.

Opvallende prestaties

Springruiter Hendrix dankte zijn prijs aan de opvallende prestaties dit seizoen. Zo werd hij tweede op het Nederlands kampioenschap en won hij met Oranje de finale van de landenwedstrijd van de Nations Cup in Barcelona.

ZZ Springen

Tijdens het gala werd Beau Schuttelaar uit Kessel verkozen tot talent van het jaar. De 15-jarige amazone werd onder andere Nederlands kampioen in de klasse ZZ springen.

Oeuvreprijs

Bondscoach Harry de Ruijter van de mensport kreeg de oeuvreprijs. De Ruijter was zelf als menner zeer succesvol, maar boekte de beste prestaties als bondscoach. Zo werd hij vier keer Europees en drie keer wereldkampioen met de Nederlandse equipe.

Jumping Indoor Maastricht

?Het Limburgse Paardensportgala is een samenwerking tussen Jumping Indoor Maastricht en Limburg Paardensport om de Limburgse paardensport een keer per jaar te vieren. Jumping Indoor Maastricht begint vrijdag. De Longines Grote Prijs van Maastricht is op zondag.
© Sander Kleikers (L1)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!