IJshockeyer Kay Gielen verlaat Eaters

© Dennie Sormani
IJshockeyer Kay Gielen gaat weg bij Eaters. De 24-jarige Geleense verdediger beslist volgende week bij welke club hij volgend seizoen aansluit.
Gielen kan kiezen tussen Luik en Eindhoven. "Maandag heb ik nog een gesprek. Daarna hak ik de knoop door", zegt Gielen.

Ups en downs

Hij is toe aan een nieuwe uitdaging. Binnen acht jaar tijd maakte Gielen veel ups en downs mee in Geleen. Hij won de beker met de ploeg in 2010 en het landskampioenschap in 2012. Het faillissement dat daarop volgde is een minder fijne herinnering.

Storen

"Eaters is een gezonde club. Maar we groeien niet door," zegt Gielen. "Daar stoor ik me aan. Ik wil weer op leuk niveau spelen. In de top van België en Nederland."
Als de Geleense ijshockeyer voor Luik kiest, speelt hij weer samen met ex-Eater en vriend Akim Ramoul. Gielen combineert ijshockey met een baan in Geleen.

Engwegen

Ook Lars Engwegen verlaat Eaters voor een andere club, en hetzelde geldt voor Rick van Haren en Justin Evers. De technische staf is bezig met het samenstellen van de ploeg voor komend seizoen. Er zijn twee buitenlandse spelers gepland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!