Roda na gelijkspel zeker van plek bij eerste vijf

© MGL/Bas Quaedvlieg
Roda JC heeft voor de tweede keer dit seizoen niet kunnen winnen van Jong PSV. Net als in Kerkrade eindigde het duel maandag in 1-1.
Ondanks het tegenvallende resultaat heeft Roda de volgende doelstelling bereikt: door het gelijkspel is de ploeg van Rick Plum zeker van een plaats bij de eerste vijf en mag ze de eerste ronde van de play-offs overslaan.

Kansen

Roda had in de eerste helft voldoende kansen om te scoren, maar keek halverwege tegen een 1-0 achterstand aan. De geheel vrijstaande Leemans kreeg na een klein half uur alle tijd om de bal van een meter of zestien langs Verbist te krullen.

Strafschop

In de tweede helft had Roda beduidend meer moeite om tot kansen te komen. De gelijkmaker viel twintig minuten voor tijd niet voor niets uit een strafschop na een overtreding op Schreurs. Die miste van elf meter waarna Van Hyfte op aangeven van Faik alsnog in de rebound voor de 1-1 zorgde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!