Tom Dumoulin: 'Ditmaal telde alleen de winst'

© ANP
Tom Dumoulin kwam naar de BinckBank Tour met maar één doel. "Ik was al eens tweede en een keer derde. Ditmaal telde alleen de winst."
Dat zei de Maastrichtenaar Limburger nadat hij in Geraardsbergen de eindzege in de koers die voorheen Eneco Tour heette, had veiliggesteld.

Compliment

Verdedigen

Dumoulin had zaterdag dankzij de tweede plaats achter de Belg Tim Wellens in de zesde rit, de leiderstrui veroverd. "Vandaag moesten we verdedigen, dat hebben we heel goed gedaan", keek hij zondag terug op een spectaculaire finale waarin met name Peter Sagan en Greg Van Avermaet zich actief toonden en ook Wellens een poging deed het klassement alsnog te pakken. "Ik miste even de aansluiting. Ik had wel de benen maar zat even ingesloten. Gelukkig hadden we met de ploeg alles onder controle. Het was Sören Kragh Andersen die me in één keer terugbracht. Hij was echt superman vandaag."

Wellens

Uiteraard had hij vooral oog gehad voor Wellens, die aan de slotrit begon met een achterstand van 4 seconden. "Ik was vandaag zijn schaduw aan het spelen. Ik zag dat hij het op sommige klimmetjes ook lastig had, dat was fijn om te zien. Je moet in zo'n week soms ook een beetje geluk hebben. En een hele goede ploeg."