Fortuna wint thuis ruim van FC Oss

© Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft vrijdag tegen FC Oss een klinkende overwinning geboekt. Het team van Sunday Oliseh liet in de tweede helft geen spaan heel van de achtervolger op de ranglijst: 4-0.
Alle treffers vielen pas na rust.

Aanval

Voorafgaand aan de wedstrijd kregen Perr Schuurs en Oliseh, als beste talent en beste coach van de eerste periode in de Jupiler League, hun Bronzen Stier uit handen van Mark van Bommel en Isitan Gün. Toen de bal eenmaal aan het rollen was gebracht, verveelde het duel tussen de nummers drie en vijf van de ranglijst geen moment. Fortuna en Oss zochten snel de aanval en de gasten leken daarbij als eerste tot scoren te komen, maar de kogel van Erik Quekel vloog rakelings over het doel.

Gemist

Halverwege de eerste helft nam Fortuna de regie in handen. In een tijdsbestek van enkele minuten waren er gemiste kansen van Finn Stokkers, Wessel Dammers en Djibril Dianessy, waarbij vooral de kopbal van verdediger Dammers een doelpunt had moeten opleveren. Even later leek Dianessy alsnog af te ronden, maar de arbitrage keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Mede doordat Oss zich herpakte, zou er voor het rustsignaal niet gescoord worden.

Semedo

Ook in de tweede helft was het FC Oss dat het eerste gevaar stichtte: Huseyin Dogan had de gelijkmaker op zijn schoen, ware het niet dat zijn gekrulde schot nét naast het doel van Miquel Santos verdween. Die misser kwam Oss betaald te staan, want prompt legde Fortuna aan de overkant de bal wel in het netje. Een afdraaiende voorzet van Stefan Askovski werd bij de tweede paal door Lisandro Semedo tot doelpunt gepromoveerd. Het had zelfs 2-0 kunnen worden, maar Oss-keeper Xavier Mous plukte een vrije trap van Schuurs uit de kruising.

Meer goals

Fortuna zou de score in de laatste twintig minuten alsnog opvoeren: de 2-0 werd vlak voor het doel binnengekopt door Askovski en enkele minuten later stond het 3-0 toen Dianessy's schot nog wel smoorde, maar Stokkers er als de kippen bij was om het laatste zetje te geven. Het hoogtepunt van de avond zou in de 82ste minuut volgen: een kanonskogel van Dianessy was het slotakkoord van een meer dan geslaagde avond voor de Fortunezen: 4-0. Bovendien verraste coach Oliseh door enkele minuten voor tijd eerste keeper Miquel Santos, die niet geblesseerd was, nog te vervangen door derde doelman Job van de Walle.