Lions pakt handbaltitel in zenuwslopend duel

Feest in Sittard: Lions landskampioen. © Twitter/OCI Nitrogen-Lions
OCI Lions is opnieuw landskampioen handbal geworden. De mannen van Mark Schmetz versloegen in Sittard in de derde en beslissende wedstrijd om de titel Volendam met 28-27.
Bij rust stond Lions met 12-13 achter.

Snel spel

Volendam opende na twee minuten de score, maar Lions trok de stand gelijk en bouwde met snel spel een voorsprong van drie treffers op. De bezoekers uit Noord-Holland haalden daarna het tempo uit de wedstrijd en kwamen terug. Joris Baart werd met mandekking in toom gehouden en na ruim twintig minuten was de stand met 8-8 weer in evenwicht.

Daarna liep Volendam door treffers van de uit Geleen afkomstige Geert Hinskens en Maurits van Buren uit tot 10-12, waarna Ramos de aansluittreffer maakte. Volendam scoorde opnieuw, maar op slag van rust kwam Lions terug tot 12-13.

Evenwicht

Direct na de hervatting was de stand weer in evenwicht en ging de strijd korte tijd gelijk op. Na vier minuten stond Lions met 16-14 voor, maar kreeg Luka Groff een rode kaart en moest hij verontwaardigd het veld verlaten. Lions probeerde in ondertal de schade te beperken en bij 17-16 miste Ivar Stavast een strafworp. Verschillende afstandsschoten van Lions strandden op Volendam-keeper Schellekens.

Spannend

Het bleef spannend, want Volendam kwam terug tot 18-18. Lions miste opnieuw een strafworp, maar Evert Kooijman bracht zijn team kort daarna weer op voorsprong. Halverwege de tweede helft was de stand met 19-19 weer gelijk. De spanning leek Lions parten te spelen, want andermaal werd een strafworp niet benut.

Herstel

?Lions herstelde zich, zette Volendam vol onder druk en sloeg een gat van drie treffers. Lions kreeg de kans verder uit te lopen, maar drukte niet door. Volendam kwam terug, maar zag de achterstand toch weer groeien. Met nog drie minuten te spelen stond Lions met 28-24 voor.

Volendam speelde daarna alles of niets, scoorde twee keer uit zeven meter en kwam terug tot 28-26. Kort voor tijd kwam Volendam terug tot 28-27, maar kon met een wanhopig afstandsschot in de laatste seconden Lions niet meer van de overwinning afhouden.

Derde

Na de supercup en bekerwinst sluit Lions het seizoen af met de landstitel, de derde op rij.

Terugkijken

Wil je wedstrijd in z'n geheel terugkijken? Dat kan hier bij L1.