Bas Diederen verschijnt mogelijk toch aan start van Ironman

Bas Diederen bij de IronMan Maastricht, editie 2016. © Oscar Keulen
Bas Diederen gaat mogelijk toch meedoen aan de Ironman Maastricht 2017.
Dat zei hij dinsdag in de wielertalkshow Tour de L1mbourg op L1TV. "Die wedstrijd is over twee weken. Als het gaat, dan start ik daar", aldus de triatleet uit Echt.

Lekke band

Diederen probeerde zich 9 juli in Frankfurt nog te kwalificeren voor de Ironman in Hawaii. Maar dat ging mis. "Ik kreeg tot 3 keer toe een lekke band bij het fietsen en verloor tijd."
Diederen nam uiteindelijk bij de derde keer lekke band, toch een nieuw voorwiel aan van één van de toeschouwers. In het triatlon mag je normaal niets aannemen van toeschouwers.
"Maar ik dacht: ik doe het gewoon. Ik ben met een geleend voorwiel terug gereden. Maar helaas lukte het niet meer om in een goede positie te komen. Geen deelname in Hawaii dus voor mij."

Iron Man

En dus gaat Diederen nu wellicht wel meedoen aan de Ironman Maastricht. In de triatlon zijn er geen neutrale materiaalwagens die meerijden in de wedstrijd. De deelnemers moeten dus zelf alles vervangen als ze pech hebben. Heel anders dan in het wielrennen. "Triatlon is innovatief. Maar dit willen ze niet veranderen. Er doen natuurlijk 3 a 4000 man mee aan zo'n wedstrijd. Je kunt ook niet honderden motoren of auto's met materiaal op zo'n parcours hebben.

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508. Klik hier voor informatie over Tour de L1mbourg.