MVV wint thuis ruim van FC Den Bosch

© Publiciteitsvisie
MVV heeft in de eigen Geusselt FC Den Bosch met 3-0 verslagen.
Het lijkt erop dat MVV vooral in de thuiswedstrijden het publiek wil verwennen. In de eerste thuiswedstrijd werd Go Ahead Eagles in een spektakelstuk met 4-3 verslagen. Daarna volgde een weinig opwindende 0-0 in Velsen tegen Telstar. Vrijdagavond tegen Den Bosch was er in De Geusselt weer genoeg te beleven.

Openingstreffer

De ploeg van trainer Ron Elsen wisselde sterke fases af met mindere, er werd op het scherpst van de snede gestreden en creëerde een aantal kansen waarvan er één voor rust werd verzilverd: Jonathan Okita rondde in de 19e minuut een snelle uitval af met een prima geplaatst schot. FC den Bosch stelde daar in de eerste 45 minuten weinig of niets tegenover. 1-0 was de ruststand.

Aanvallend

De bijna 5000 toeschouwers zagen dat FC Den Bosch in de beginfase van de tweede helft aanvallender voetbalde. Toch was de eerste kans weer voor MVV, maar de kopbal van Ogunjimi zeilde naast het doel.

Afgekeurde goal

FC Den Bosch dacht vervolgens de 1-1 te scoren. Vossebelt kopte de bal achter doelman Verrips, maar scheidsrechter Van de Graaf keurde die goal af. De ploeg van de Sittardse trainer Wil Boessen bleef druk uitoefenen en MVV kreeg daardoor ruimte. Het leek de 2-0 op te leveren maar ook die bal werd afgekeurd. Dat luidde een grimmige fase in. Bij een van de opstootjes kregen Van der Winden en Jonathan Okita geel.

Nys trefzeker

MVV kwam toch op 2-0, Pieter Nys scoorde in de 80e minuut. De thuisclub profiteerde nog een keer van de ruimte die de ploeg kreeg. Een bal van Nys werd van de doellijn gehaald, waarna het leer via invaller Atilla Yildirim toch in het Bossche doel belandde.

Eerste periode

Het was voor alle ploegen in de Jupiler League de eerste wedstrijd van de eerste periode van dit nieuwe seizoen. De resultaten van de eerste twee wedstrijden tellen voor de periode niet mee.