Roda JC verliest laatste oefenduel van Standard Luik

© Jack Kochanowski
Roda JC heeft de laatste oefenwedstrijd voor het begin van de competitie verloren. In Luik werd het 1-0 voor een team van Standard met een mix van spelers uit het eerste elftal en de beloften.
Roda JC - met Daryl Werker en Jorn Vancamp in de basis - begon voortvarend aan het duel. Er was nauwelijks vijf minuten gespeeld of Gustafson werd neergelegd in de zestien, maar Paulissen faalde vanaf 11 meter. De kopbal van Werker uit de daarop volgende hoekschop werd door doelman Gillet met moeite weggewerkt.
Op en neer
Het spel golfde op en neer en beide teams kregen kansen. Tien minuten voor rust bracht Gustafson met een sublieme steekpass Jorn Vancamp in stelling. Vancamp passeerde de keeper, maar schoot op de paal. Ook Standard kreeg nog een moordkans, maar voor rust werd niet gescoord.

1-0
Roda JC kreeg vijf minuten na de hervatting uit een combinatie tussen Vancamp en Gustafson opnieuw de mogelijkheid om de score te openen, maar de Feyenoord-huurling vond de Standard-doelman op zijn weg. was. Na een uur spelen bracht Renaud Molin de 1-0 op het scorebord. Invaller Mario Engels kon in de 71e minuut de stand weer in evenwicht brengen, maar zijn schot miste precisie. Tien minuten later schoot Djim na een voorbereidende actie van Ndenge op de keeper.
Ook Standard Luik kreeg nog mogelijkheden om te scoren, maar de bal ging naast en over. In de slotminuten zorgde keeper Jurjus met twee pracht reddingen dat het bij een bescheiden nederlaag bleef.