Leven als bekende Nederlander valt Dumoulin zwaar

Tom Dumoulin met zijn regenboogtrui en gouden medaille. © ANP
Na zijn zegereeks is wielrenner Tom Dumoulin mateloos populair in Nederland, maar hij heeft moeite met de status van bekende Nederlander.
Dat vertelde de Maastrichtenaar vrijdag tijdens een Q&A met de NOS.

Wennen
Tijdens het vraaggesprek werd de renner gevraagd naar zijn nieuwe status. "Daar heb ik het moeilijk mee gehad. Zeker na de Giro. Het is een proces en dat gaat nog even door, maar het is wel even wennen voor mij", vertelt Dumoulin. "Soms loop je door de stad en wil je niet herkend worden."

Privéleven
De Maastrichtenaar houdt zijn privéleven ook bewust buiten de schijnwerpers. In het gesprek gaf hij wel iets weg over zijn relatie. "Ik vraag mijn vriendin altijd of ze me succes wenst. Dat vind ik wel belangrijk. Ze stuurt me dan een berichtje met 'succes' en een kusje erbij."
Succesjaar
Het is mede dankzij Dumoulin een absoluut succesjaar voor de Nederlandse wielersport. Hij won zowel de Giro als het WK tijdrijden. "Het is heel speciaal wat er allemaal gebeurt. Daar moet ik persoonlijk van genieten, maar ook de Nederlandse wielerfans moeten hier van genieten."

Nieuw seizoen
Wat er komend seizoen op het programma staat, kan Dumoulin nog niet vertellen. "Ik kan nog niks zeggen over de grote rondes, maar ik ga sowieso een grote ronde rijden."