Baas Max Verstappen: 'Aanrijding Max was pechgeval'

© ANP Foto
Topman Helmut Marko van Red Bull kijkt terug op een teleurstellend weekend in Bahrein. Zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo wisten de finish niet te halen.
Over de botsing tussen Verstappen en Hamilton zegt de Red Bull-baas dat er niks aan te doen was. "De aanrijding van Max was een pechgeval."

Motor

Over de motoren van zijn F1-bolides is Marko minder te spreken. In de aanloop naar de Grand Prix van China aanstaande zondag heeft hij de broze relatie met Renault onder druk gezet. "Vooropgesteld, we zullen onze kwalificaties beter moeten rijden, maar we hebben een snelle en betrouwbare motor nodig", vertelde de baas van het Red Bull-team tegen Motorsport.com.

'Niet de eerste keer'

De directie van de Red Bull-renstal mikte afgelopen zondag bij de Grote Prijs van Bahrein op het podium, maar kwam bedrogen uit. Voordat Max zichzelf uit de race reed, moest Ricciardo al na amper één ronde de strijd staken wegens elektronische problemen. "Het probleem bij Ricciardo hadden we niet voor de eerste keer", bromde Marko. "Wat kun je doen als een technisch mankement je volledig stilzet?"
Vorig jaar waren doken er al geruchten op dat Red Bull na dit jaar voor een andere krachtbron kiest.

Of het team van Red Bull dit weekend tijdens de Grand Prix van China meer succes boekt, is zondag vanaf 08:00 uur live te volgen via ons liveblog.