Plum: Roda JC moet baas zijn in eigen huis

© MGL/ Bas Quaedvlieg
Met Rick Plum voor de eerste keer als hoofdverantwoordelijke voor de groep ontvangt Roda JC zondag (14:30 uur) Helmond Sport.
Na het opstappen van trainer René Trost vroeg de nieuwe technische staf de spelers deze week verbeterpunten op papier te zetten.

Verzoek

"Daar zijn weliswaar een paar zaken uitgekomen, maar het waren geen schokkende dingen", zegt Plum. "Er was bijvoorbeeld een verzoek om in de aanloop naar een wedstrijd vaker teamtactischer te trainen."

Afwijken

Met welke elf Roda de eindsprint van het seizoen zondag inzet, kon Plum nog niet zeggen. Duidelijk is wel dat niet wordt afgeweken van het gekozen systeem met drie aanvallers. "Wij moeten thuis bepalen wat er gebeurt", zegt Plum. "De tegenstanders mogen niet hierheen komen met het gevoel dat ze drie punten kunnen komen ophalen."

Höcher

Het verdedigingsblok van zes man staat vast, voor de invulling van de vier aanvallende posities werden op de training verschillende varianten uitgeprobeerd. Het is wel zo goed als zeker dat Marc Höcher na lange tijd terugkeert in de basis. Henk Dijkhuizen is geschorst, Raymond Gyasi ontbreekt vanwege interlandverplichtingen met Jong Ghana en Guy Ramos, Johan Plat en Brian Jacobs zijn geblesseerd.

Eerste vijf

Door de nederlaag vrijdag van FC Oss heeft Roda bij een zege tegen Helmond Sport een plek bij de eerste vijf zo goed als zeker binnen. In dat geval hoeft de Kerkraadse club pas in de tweede ronde van de nacompetitie in te stromen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!