Fortuna wint voor het eerst en verlaat laatste plek

© Orange Pictures
Fortuna Sittard heeft zijn eerste seizoensoverwinning te pakken.
De promovendus won de uitwedstrijd bij NAC met 3-2. Door de winst verlaat de ploeg van René Eijer en Kevin Hofland de laatste plek in de eredivisie.

Achterstand

De wedstrijd in Breda begon slecht voor Fortuna. In de vierde minuut werd het al 1-0. Een goede steekpass op Mitchell te Vrede betekende een vroege achterstand voor de Sittardse ploeg. Die kreeg wel meteen daarna een goede kans op de gelijkmaker. Lisandro Semedo ging door op rechts, gaf de bal voor, maar Andrija Novakovich kwam er net niet bij.

Raak

Fortuna, dat aanvallend in het eerste uur te weinig durf toonde, werd een keer gevaarlijk uit een vrije schop. De vrije trap van Wessel Dammers ging in het zijnet bij keeper Benjamin van Leer. Even later was het wel raak: Ahmed el Messaoudi dook na een mooie een-twee met Semedo alleen op voor Van Leer en verschalkte de oud-Roda doelman: 1-1.
© Orange Pictures

Fout

In tegenstelling tot de eerste, begon de tweede helft goed voor de gasten uit Sittard. El Messaoudi waagde in de 53ste minuut nog maar eens een poging en schoot op doel. Keeper Van Leer raakte de bal wel, maar via zijn handen verdween het leer in zijn doel. De fout van de NAC-doelman bracht Fortuna op 1-2. Voor het eerst dit seizoen kende Fortuna de luxe om op voorsprong te staan.

Capituleren

NAC koos vervolgens voor de aanval, keeper Aleksei Koselev moest meerdere keren in actie komen. Bij een vrije trap in de 70ste minuut moest ook hij capituleren. Invaller Gervane Kastaneer kopte de bal hard binnen: 2-2. De thuisploeg wilde meer en voerde de druk op de Fortuna-defensie verder op. Die had het moeilijk om overeind te blijven maar dat lukte uiteindelijk wel.

Winnende

Wat heet, in de 81ste minuut mocht Fortuna zijn tweede corner nemen. Jorrit Smeets nam de hoekschop en via een NAC-speler kwam de bal voor de voeten van Branislav Ninaj. De verdediger liep de bal in het doel en zorgde zo voor de winnende treffer, waardoor Fortuna in ieder geval Excelsior, NAC, De Graafschap en Groningen achter zich laat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!