Max Verstappen valt uit in GP van Bahrein

Een teleurgestelde Max Verstappen stapt uit © Via Dave Abspoel (Twitter)
Max Verstappen is in de twaalfde ronde van de Grand Prix van Bahrein uitgevallen.
Door geblokkeerde remmen verliet Verstappen de baan in een bocht. Via de grindbak belandde hij tegen de boarding. De Limburger had zojuist nieuwe banden gehaald tijdens een pitstop. De Limburger stapte woedend uit zijn auto en zocht daarna de paddock op.

Goede start
Max begon goed aan de avondrace op het circuit van Sakhir. Hij startte vanaf plek zes, maar kwam vrijwel meteen op plek vier terecht na de twee Mercedessen en Vettel. Door de eerste pitstop van Vettel kwam Max zelfs kort op een derde plek terecht.

Sneller dan Hamilton

Hij probeerde zelfs de derde plek van de voor hem rijdende Lewis Hamilton aan te vallen. "Ik ben sneller, maar kom er niet langs", riep Verstappen door de teamradio. Kort daarna dook hij de pits in om van banden te wisselen. Bij het oprijden van het circuit was hij teruggevallen naar de elfde plek. Hij had nog geen rondje op het verse rubber afgelegd, of de remmen begaven het.
Verstappen was de eerste race in Melbourne als vijfde gefinisht en maakte vorige week indruk met een inhaalrace in de Grand Prix van China, waarin hij als derde eindigde.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.