Atletiektrainers Limburg bundelen krachten

© iStock
Trainers van Limburgse atletiekverenigingen bundelen de krachten om de grootste talenten bij de junioren op een hoger niveau te krijgen.
Vooraanstaande coaches als Cor Lambregts, Frans van Mil, Carel van Nisselroy, Sander Schutgens, Wil Pepels en Roger Smeets willen met acht collega’s de Limburgse atletiek weer op de kaart zetten.

Rol van betekenis

Het initiatief is geboren na de NK cross in Kerkrade waar junioren uit deze provincie geen rol van betekenis speelden. Vanaf oktober starten gezamenlijke trainingen voor Limburgse talenten op de midden- en langeafstand, in de leeftijd tussen de 15 en 25 jaar.

Bos en hal

In het begin zal er twee tot vier maal per maand worden getraind in de Roermondse bossen en op de baan en in de hal in Sittard. Een projectgroep werkt op dit moment concrete plannen uit voor de komende drie jaar. De groep trainers is nog in gesprek met de provincie Limburg voor financiële steun.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!