Barça-vedette Lieke Martens moet wennen aan nieuwe status

© ANP
Oranje-heldin Lieke Martens moet in Barcelona nog even wennen aan haar sterrenstatus.
De Europees kampioene uit Nieuw-Bergen zit inmiddels al ruim een maand bij de vrouwenploeg van FC Barcelona.

Ster
Met de titel Beste Voetbalster van Europa op zak, wordt ze als een ster benaderd. "Normaal gesproken was ik één van de elf en nu zit er een stempel op mij. Daar moet ik aan wennen", zegt ze in een interview met Metro.

Messi en Ronaldo

Martens poseerde onlangs op Instagram met collega Lionel Messi en zat op het FIFA-gala naast Cristiano Ronaldo. De speelster heeft na al die indrukken behoefte aan rust. "Ik heb zo ongelooflijk veel meegemaakt. Als je het voorafgaand aan het EK allemaal had opgesomd, had ik je keihard uitgelachen. Ik ben best een beetje geleefd. Fysiek voel ik me prima, maar ik heb nog wel eventjes nodig om helemaal rustig te worden. Ik heb geen vakantie gehad, ik ga maar door."

Duel

Lieke Martens is deze week voor even terug in eigen land om het donderdag met de Oranjeploeg vriendschappelijk op te nemen tegen de Belgen. "Het is fijn om hier weer te zijn. En ik denk echt dat het wat rustiger wordt als ik weer terug naar Barcelona ga. Daar kijk ik eerlijk gezegd heel erg naar uit."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!