Druk bij Roda neemt verder toe na zesde verlies op rij

© Jack Kochanowski
Roda JC Kerkrade heeft op bezoek bij Heracles Almelo een pijnlijke nederlaag geleden. De strijdlustige geel-zwarten incasseerden in de slotseconden van het uitduel tegen Heracles Almelo de 2-1 van Heracles-spits Vincent Vermeij.
De ploeg van Robert Molenaar blijft daardoor ook na zes speelrondes puntloos.

Direct raak

Het duel boeide vanaf de eerste minuut, want beide elftallen wisten de weg naar het doel van de tegenstander snel te vinden. Heraclied Monteiro raakte al na 4 minuten de paal naast de kansloze Roda-keeper Hidde Jurjus, maar de bal kaatste terug het veld in. De eerste Roda-mogelijkheid was daarentegen direct raak. De door velen bekritiseerde linkerflank van de Kerkradenaren sloeg toe: een voorzet van Ard van Peppen werd door Mitchel Paulissen knap binnengeknikt in de verre hoek.
Flater
Het spel kwam halverwege de eerste helft enigszins tot rust nadat zowel Heracles als Roda JC kleine kansjes lieten liggen. Roda oogde meer solide dan in de vorige Eredivisie-wedstrijden, maar zag de druk van de thuisploeg naarmate de pauze dichterbij kwam verder toenemen. Schoten van Darri vlogen rakelings aan het doel voorbij of werden gepareerd door Jurjus, die ook een geplaatste bal van Duarte over het doel tikte. Wel had de doelman geluk dat Heracles niet profiteerde van een persoonlijke flater, toen hij over een terugspeelbal heen maaide. Frederic Ananou voorkwam daarbij erger.
Rug tegen de muur
Direct na rust verdween de Roda-voorsprong als sneeuw voor de zon. Pröpper raakte in eerste instantie nog de paal, maar enkele tellen later volleerde de verdediger de bal snoeihard tegen de touwen. De Almeloërs bleven de voetballende ploeg, maar slaagden er tegelijkertijd niet in om Roda JC met de rug tegen de muur te drukken. Wel moest Jurjus in een voor Roda JC moeilijke fase alles uit de kast halen om een vrije trap van Monteiro onder de lat uit te slaan.
Grote kans Schahin
In het slotkwartier golfde het spel op en neer. Pröpper was dichtbij zijn en Heracles' tweede goal van de avond, maar ditmaal ging de kopbal naast. Vervolgens kreeg Roda twee dotten van kansen: invaller Mario Engels vond bijna de kruising en Schahin verzuimde om een perfecte voorzet van een andere invaller, Gyliano van Velzen, binnen te tikken. De winnende treffer zou echter, tot ontsteltenis van de strijdende Kerkradenaren, aan de overkant vallen: Vincent Vermeij dompelde Roda in rouw door in de 92ste minuut de 2-1 binnen te schieten.