Procesbegeleider moet voor rust zorgen bij Centrum Boys

© iStock
Naar aanleiding van het incident tussen SHH Herten en Centrum Boys in november vorig jaar, heeft de KNVB Centrum Boys een procesbegeleider toegewezen.
"Als wij voelen dat er iets niet klopt, nemen we dit soort maatregelen", zegt een woordvoerder van de KNVB.

Plan van aanpak

Een procesbegeleider maakt afspraken over hoe incidenten kunnen worden voorkomen. Samen met de club maakt hij of zij een plan van aanpak dat de club - Centrum Boys in dit geval - moet nakomen. "Bij Centrum Boys is de afspraak dat ze tot het einde van het seizoen hebben om het plan van aanpak in goede banen te leiden”, zegt de KNVB. “De tuchtcommissie bepaalt of dat naar behoren is gebeurd, zo niet, dan grijpt de KNVB zelf in."

Vechtpartij

In november ging het mis bij de wedstrijd tussen SHH Herten en Centrum Boys. Op en naast het veld ontstonden opstootjes en er hing een agressieve sfeer. Centrum Boys is hiervoor gestraft met drie punten en een geldboete. De geplande inhaalwedstrijd ging niet door omdat de spelers van SHH Herten niet meer durven te voetballen tegen Centrum Boys.

Ervaren arbiter

?De KNVB eist dat de inhaalwedstrijd alsnog gespeeld moet worden. De bond stuurt dan een ervaren scheidsrechter én een extra waarnemer voor het duel tussen de twee hekkensluiters in de tweede klasse G. Bij Centrum Boys zelf was niemand bereikbaar voor commentaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!